Jdi na obsah Jdi na menu
 


Představení firmy DUOTANK NEDERLAND 

Výhody a popis systému

article preview

Tanková technologie DUOTANK

Dovolujeme si Vám v krátkosti představit firmu, jejíž systém tankového hospodářství je nainstalován ve stovkách restaurací po celém Světě a ve spolupráci s naší firmou je tento systém používán i v  restauracích v České republice.

Duotank se již přes 30 let zabývá vývojem, výrobou a instalací zařízení pro zajištění nejvyšší kvality piva- systémem z pivovaru do sklenice zákazníka. Specialisté firmy s dlouholetými zkušenostmi a vlastním know - how vyvinuli systém zařízení pivních tanků a stáčecích systémů. Hlavním úkolem bylo najít systém , který bude provozně spolehlivý, 100 % hygienický, úsporný z hlediska provozních nákladů a velmi jednoduchý, provozně nenáročný. Při pohledu na referenční listinu lze konstatovat, že jeho rozšíření v mnoha zemích světa potvrdilo vysokou kvalitu.

Hlavní výrobní program :

 Obrazek     Obrazek

Výrobní program se skládá z různých komponentů pro systém pivních tanků s kapacitou 250 - 500 - 1000 - 2000 litrů.

 

Jaké jsou výhody systému DUOTANK při použití v restauracích ?
 
-         Velice uživatelsky příjemný a kompaktní systém s jednoduchou obsluhou a přehledným provedením, který byl vyvinut zkušenými inženýry v oboru pivovarnictví a gastronomie a v mnoha zemích instalován

-         Nejvíce racionální a provozně spolehlivý systém nádrží této doby s velkými úsporami nákladů oproti jiným systémům a s velmi jednoduchou údržbou.

-         Instalace systému v prostoru sklepa jednotlivých restaurací je vzhledem k variabilním možnostem umístění (nerezové stojany se stavitelnými nohami), možná prakticky ve všech sklepních prostorách.

-         Znatelné úspory času díky odpadnutí narážení KEG sudů a účelné využití skladovacích prostor.

-         Záruka konstatní kvality piva díky konstantní teplotě, tlaku a rovnoměrné čepovací rychlosti.

-         Přímá optická kontrola množství piva v nádrži průhledným víkem.

-         Zaručeně hygienický systém díky použití potravinářsky nezávadných nerezových materiálů (AISI 304 - 1.4301)

-         Rychlé a hygienické naplnění systému bez ztrát piva a okamžitá možnost čepování.

-         Použitím vzduchotěsného rozvodu a  bezolejového kompresoru je čištění nádrže zbytečností.

-         Možnost připojení speciálních druhů piva v KEG sudech a jejich zařazení do systému.

         Obrazek

Stručný popis systému DUOTANK :

ObrazekZařízení pivního sklepa je určeno ke skladování a následnému čepování piva v restauraci. Pivo až k tanku je přivedeno hadicí cisterny. Pivo je skladováno při stálé teplotě prostoru sklepa. Tato teplota je dosažena chlazením prostoru sklepa (teplota sklepa nesmí vystoupit nad 10 st.C). Tato technologie zaručuje jednoduchý, bezpečný a téměř bezúdržbový systém skladování a čepování piva při zachování jeho vysoké kvality a chuťových vlastností. Ke skladování a čepování piva je použita nová technologie, při které je zaručena absolutní čistota prostředí pro pivo včetně stáčení z cisterny a následného čepování. Skladování piva je v 10 hl. AKV tancích v plastových vacích. Vytlačování je prováděno tlakovým vzduchem, který je vyráběn kompresorem s tlakovou nádobou 120 lt. Celé zařízení je kompletně propojeno - tlakový vzduch, pivní rozvody, přívod studené pitné vody do místnosti pivního sklepa.

Obrazek  Výhody systému DUOTANK 

- jednoduchost a spolehlivost

- velmi snadná obsluha a údržba

 

- provozní tlak 3 bary zajišťuje možnost instalace prakticky   ve všech restauracích 

Plnění tanku pivem :

Plnění tanku pivem provádí obsluha cisterny k tomu zaškolená. Při plnění tanku se vyměňuje vak v tanku, který se uchytí na vysanitovanou narážecí armaturu. Vlastní plnění se provádí hadicí přímo z cisterny. Tento systém zaručuje vysokou hygieničnost stáčení piva - pivo je v pivovaru stočeno do vysanitované cisterny vysanitovanou hadicí a v restauraci stočeno do sterilního vaku umístěného v tanku, při výměně vaku v tanku se vyměňuje narážecí armatura za vysanitovanou. 

 - zaručená absolutní hygieničnost prostředí pro stáčení piva
- jednoduchost stáčení (hadice propojí cisternu přímo s tankem)
-
 
 
Obrazek
-
 
Čepování piva :

Čepování piva se provádí pivním vedením 10 mm přes průtokové měřidlo a dochlazovač piva na výčepní stolici.

Výhody při čepování 

       - možnost napojení více počtu vedení na jeden tank

- pivní vedení jsou napojeny na zpětnou klapku, která zabraňuje zneužití při případném pokusu napustit do piva vodu

 - pivní vedení 10 mm zaručující dostatečný průtok piva na výčep
Obrazek

Tlakový vzduch :

Pro výrobu tlakového vzduchu se používá vzduchový kompresor ATLAS Copco s nerezovým vzdušníkem nebo vzduchový kompresor ORLÍK SKS 9. Tlakový vzduch je rozveden k jednotlivým zařízením přes redukční tlakovou stanici zaručující konstantní tlak ve všech tancích a tím rovnoměrnou čepovací rychlost. Vzdušník s dostatečným obsahem (120 litrů) zaručuje bezproblémové vytlačování piva z cisterny při použití cisteren staršího typu.

      Kompresor ATLAS Copco  - nerezový vzdušník 120 litrů

Obrazek- bezolejové provedení

- vlastní filtr vzduchu

- velmi snadná obsluha a údržba kompresoru

- výkon kompresoru 4,5 m 3/hod

 

 

                

Kompresor ORLÍK SKS 9 Obrazek- vzdušník 120 litrů Fe s povrchovou úpravou

  - vlastní filtr vzduchu

  - velmi snadná obsluha a údržba kompresoru

  - velká účinnost kompresoru

  - výkon kompresoru 9 m 3/hod

  

Měření průtoku piva :

Měření průtoku piva na výčepní zařízení se provádí pro každé vedení zvlášť. Pro měření používáme průtokové měřící sondy od firmy Digmesa s napojením na průmyslový automat s digitálním LCD displejem vlastní výroby. Námi dodávaný měřící automat má několik funkcí - měření průtoku piva od 0 - 5000 litrů se zobrazením na jedno desetinné místo, režim nulování každého vedení zvlášť přes přístupový číselný kód zadávaný na klávesnici, režim sanitace přes číselný kód (zablokuje načítání čidel při proplachu vedení vodou nebo sanitaci).
 
 
Čištění a sanitace narážecích armatur : 
-
 
 
Pro dodržení kvalitní čistoty prostředí při skladování a čepování piva je doporučeno při každém novém napouštění tanku pivem vyměnit pivní vak a použít novou vysanitovanou armaturu. Pro čištění narážecích armatur se používá vana na sanitaci (dodává firma V.Pelikán Pacov Trading spol. s r.o.), kde se náhradní narážecí armatury vysanitují a zavaří do plastových sáčků. Takto ošetřené armatury se při plnění tanku vymění za použité a ty se vysanitují.

Obrazek

 Jaké služby nabízíme našim zákazníkům ?
 
-         technické poradenství při záměru tankování restaurací
-         vypracování návrhu optimálního technického řešení pro jednotlivé restaurace
-         dodávku technologie špičkové světové kvality
-         precizní montáž technologie na místě v restauraci bez omezení provozu restaurace
-         záruční a pozáruční prohlídky zařízení
-         servis technologie po celé České republice
-         zaškolení obsluhy restaurace pro provoz zařízení
-         dodávku pivních vaků
-         dodávku zařízení na sanitaci narážecích armatur
 
  Obrazek
 
Proč použít právě technologii od nás ?
 
-         špičková technologie světové úrovně instalovaná v různých zemích světa
-         kvalitní servis zaručující bezproblémový provoz zařízení
-         zkušenosti z oboru pivovarnictví a gastronomie
-         kvalitní tým odborníků se zkušenostmi v oboru
-         kvalitní montážní tým pro provádění instalací technologie
-         výrobní základna pro rychlou přípravu před instalací technologie
 

Náhledy fotografií ze složky Minipivovar Lužiny